Esittely

Taustaa
Aktiivinen koiraharrastus alkoi 90-luvun alkupuolella, jolloin myös kennelnimi Redenstamm myönnettin. Tällöin rotujani olivat vielä Rottweiler ja Saksanpaimenkoira. ​ 

​Ensimmäisen Chihuahuan hankin vuonna 1997, jolloin lyhytkarvainen narttu, Chistoso Celebre Celeste teki lähtemättömän vaikutuksen rotuun. Tästä alkoi rodun harrastus ja vähitellen myös kasvatustyö. Tänä päivänä kennelimme päärotuna edustavat edelleen lyhyt- ja pitkäkarvaiset Chihuahuat.
Vuonna 2006 toteutui pitkäaikainen haave, kun Havannankoira Micky Moon Ysabel liittyi perheemme jäseneksi. Iloinen ja aktiivinen rotu varustettuna kauniilla turkilla, sopi erinomaisesti lapsiperheeseen. Havannankoiria onkin vuosien varrella tullut lisää, tietysti valikoidusti hyvistä ja terveistä suvuista, joista on hyvä jatkaa kasvatustyötä.

Olen Suomen Kennelliiton jäsen ja sitoumuskasvattaja, Sukoka:n (Suomen Koirankasvattajat ry.) jäsen sekä jäsenenä harrastamieni rotujen järjestöissä. Pyrin säännöllisesti osallistumaan erilaisille kasvattajapäiville ja luennoille - aina oppii jotain uutta.

Koska koiraharrastus on elämäntapa ja koirien hyvinvointi erityisen tärkeää, on pihamme ja talomme suunnitelu sen mukaisesti. Koirillamme on puoli hehtaaria aidattua puutarhaa sekä osin metsää, jossa voi juosta vapaana. 
Koko perheemme osallistuu koirien hoitoon, pentujen sosiaalistamiseen ja päivittäisiin rutiineihin. Jokaiselle koiralle riittää aikaa ja huolenpitoa. 

Kasvatus
Kasvatustyössäni pyrin rotutyypillisiin, terveisiin ja hyväluonteisiin koiriin. Koiran terveys ja hyvä luonne, ovat asioita joista en tingi. Näyttelymenestys ja tittelit ovat mukavaa plussaa, mutta ne eivät ratkaise jalostusvalintoja. Katson koiraa kokonaisuutena, sen hyvine ja huonoine puolineen ja pyrin löytämään sille täydentävän kumppanin. Jalostuskoiran tulee olla myös terve rakenteeltaan eikä sillä saa olla liioiteltuja rotuominaisuuksia, jotka rajoittavat koiran normaalia elämää. Chihuahua pienestä koostaan huolimatta, samoin kuin Havannankoira komean turkkinsa alla, ovat rotuja, jotka ovat terveitä "peruskoiria". On myös tärkeää että koirat rodusta riippumatta, pystyvät lisääntymään ja synnyttämään itse. Nartun tulee olla hyvä emo pennuilleen. Varsinkin Chihuahuaoiden synnytykset , jotka tunnetusti voivat olla vaikeita, ovat tavoite jossa pyrin itse synnyttäviin linjoihin.

Kaikki pentumme kasvavat perheen parissa, tottuen jokapäiväiseen elämänmenoon, kodin ääniin ja lapsiin. Jokainen pentue on tarkan harkinnan tulosta, toiveena jättää jotain myös itselleni. Suurin osa pennuista menee perheisiin lemmikin ja lenkkikaverin virkaan, mutta mikäli perheellä on innostusta tuoda kaunista koiraa näyttelykehiin, on se aina mukava lisä, jossa olen valmis neuvomaan ja avustamaan.
 Jos olet kiinnostunut koiristamme ja pennuistamme, ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää!

Kennel Redenstamm
Kaisa Eskola, Lohja
Puh. 040 508 7144

Jaa tämä sivu